Ontvang Gratis Tuintips

U bent hier : Forum

Naar beneden

framos
Lid tuinadvies
Lid sinds Aug 2007
Digituin: 0 planten
Kreeg nog geen bloemen
berichten: 2
Topic gestart op 06/08/2007 om 11:32

hoe kan ik bamboe wortels vernietigen zonder ze uit te graven te vermoeiend werk voor mij ouderdom. zijn er nog andere middelen graag een antwoord aub

Lino
Lid tuinadvies
Lid sinds Oct 2007
Digituin: 91 planten
Kreeg 12 bloemetjes
berichten: 1752
Antwoord op 06/06/2008 om 09:17
Ik quote even wat op Wikipedia staat http://nl.wikipedia.org/wiki/Japanse_duizendknoop :
CITAAT:
Bestrijding
De Japanse duizendknoop is op veel plaatsen ongewenst en bijna onuitroeibaar. Bestrijding is gebaseerd op (een combinatie van) 3 taktieken en is een meerjarenplan (minimaal 3 jaar) :

maaien en afvoeren : best omstreeks bloeiperiode (augustus tot september) of meermaals per jaar. Opgepast: het maaisel mag niet vermengd worden met gewoon groenafval, daar elk stukje opnieuw kan uitlopen tot een nieuwe kolonie!
Bij meermaals maaien is eenmaal per 4 weken maaien erg effectief: de plant wordt dan gemaaid als er veel energie in nieuwe spruiten is gestopt, maar deze spruiten nog geen energie aan de wortels terug hebben kunnen leveren.

bedekken : best in het begin van de winter door te bedekken met een flexibele, niet-lichtdoorlatende materie. Opgepast: de randen van de oude stengels zijn messcherp en prikken makkelijk doorheen de meeste materialen! Niet-flexibele materialen (bv. betonplaten) moeten absoluut glad zijn, want de minste spleet is genoeg om de plaat te doen barsten.
chemisch : producten op basis van glyfosaat kunnen bijdragen aan de bestrijding. Deze producten veroorzaken enkel een verzwakking van de plant en doden deze niet. Toepassing gebeurt via verneveling, bestrijken van verse (!) snoeiwonden of injectie in pas afgesneden stengels.
Uitgraven is niet efficiënt en zeer arbeidsintensief.


MrPalmtree
Lid tuinadvies
Lid sinds Feb 2008
Digituin: 0 planten
Kreeg nog geen bloemen
berichten: 382
Antwoord op 06/06/2008 om 21:13
Hey Lino,

hartelijk dank voor je antwoord! Ik ga het zeker proberen en ik hoop dat de plant snel sterft!

MVG Gert
kurt
admin www.tuinadvies.be
Lid sinds May 2006
Digituin: 125 planten
Kreeg 233 bloemetjes
berichten: 1740
Antwoord op 22/07/2008 om 11:29
Zie ook de tekst http://www.tuinadvies.be/woekerende_bamboe_verwijderen.htm
MARC4ALL
Lid tuinadvies
Lid sinds Aug 2009
Digituin: 0 planten
Kreeg nog geen bloemen
berichten: 10
Antwoord op 13/08/2009 om 16:23
Beste allen

Bamboe behoort tot de grasachtigen. Bamboe is dus niet weg te krijgen met enkel een onkruidverdelger die tweezaadlobbigen bestrijdt.

Een goede grasverdelger is "Panic" op basis van Glyfosaat 360 en vernietigd alle onkruiden EN grassen via de sapstroom. Je moet dus enkel
de uitstekende bamboescheuten insmeren (tijdens een droge periode) en wachten tot het product in de sapstroom is terechtgekomen. Mocht het product in de bodem terechtkomen: geen paniek ... na enkele dagen wordt het produkt afgebroken.
Onkruidvrij totaalherbicide - Panic 1 liter -
Panic Glyfosaat 360 - Verpakking: 1 liter


Vriendelijke groeten

Marc Fredrickx
Industrieel laborant
Groenismooi
Lid tuinadvies
Lid sinds Jul 2013
Digituin: 0 planten
Kreeg nog geen bloemen
berichten: 1
Antwoord op 06/07/2013 om 13:41
Beste allen,

ik heb ervaring met het succesvol verwijderen van woekerende bamboe.

Inderdaad, zoals hierboven reeds aangegeven, dient het bladgroen van de bamboe eerst behandeld te worden met glyfosaat (bijvoorbeeld Round-up). Ik ben tegen het algemeen gebruik van dit middel voor onkruidbestrijding, maar enkel voor het verwijderen van bamboe zou ik het gebruiken.

Nadat het middel enige weken zijn werking heeft kunnen doen op het wortelstelsel van de bamboe, kan de bamboe worden uitgefreesd met een stronkenfrees.
bamboedopjes bloempjes 8 stuks
bamboedopjes bloempjes 8 stuks
Set 5 stokhouders
Set 5 stokhouders
Flexibele bamboestokhouders 8 stuks
Naar boven
Copyright www.tuinadvies.be Brikettenpers of papierpers Print deze pagina       Disclaimer
Eekhoorn op tak - levensecht  -  Hert Sibal liggend - levensecht  -  Elegante houten rozenboog  -  Kaarsemmer citronella extra la...  -  Solarlamp in drijvende zwemban...
Allerlei tuinadvies  -  Week 31 - juli: Droge tijden.  -   Brugmansia (algemeen)  -   Brugmansia sanguinea  -   Brugmansia 'Dalens Pink Amour'